Yogans många fördelar

Yogans många fördelar

Funderar du på att börja med yoga eller vill du kanske hitta en träningsform som kan hjälpa dig att bli mjukare i lederna och lugnare i psyket? Yoga har sedan länge använts av människor för just dessa ändamål och till skillnad från vad många tror, så är yoga inte något religiöst. Alla har, oavsett religion, möjlighet att utföra yoga, antingen i en yoga studio eller i det egna hemmet. Träningsformen kommer med otroligt många fördelar och har hjälpt människor världen över att stressa ner och få en mer balanserad vardag på alla möjliga sätt.

Här nedan har vi skapat en lista på alla de fördelar som kommer med att utöva yoga. Det är viktigt att komma ihåg att du inte behöver ligga på någon proffsnivå för att träningen ska kunna ha en bra effekt. Det gäller bara att ta sig de där 10-20 minuterna om dagen.

Bästa fördelarna med yoga

Vad är det då med yoga som gör det så himla bra och till en så trendig träningsform? Vi har svaret!

Ökat rörlighet – Med yoga får du en betydligt bättre rörlighet i kroppen. Dina muskler blir också starkare och du blir mer uthållig.

Minskad smärta – Yoga kan hjälpa dig att få bukt med smärta i rygg och axlar. Träningsformen är också ypperlig för den som lider av artros. På www.artros.org kan du läsa mer om hur artros visar sig och vilka olika behandlingsformer som finns.

Mindre huvudvärk – Yoga sägs ha en mycket positiv effekt på just detta problem och både lindrar och minimerar uppkomsten.

Hjärta och blodtryck – Yoga hjälper inte bara ditt psyke, utan är riktigt bra för både insida och utsida av din kropp. När du utöver yoga stärker du ditt hjärta och får en bättre lungkapacitet. Du kan även sänka ditt blodtryck och få en bättre ämnesomsättning.

Förbättrad sömn – Idag är det många som lider av sömnproblem eller sömnsvårigheter. Yoga kan hjälpa dig till en bättre sömnrutin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *