Yoga för nybörjare

Yoga för nybörjare

Har du aldrig utövat yoga och vill prova på det? Då har du mycket spännande att lära dig, både om dig själv och om yoga i allmänhet. Det finns olika sätt att börja utöva yoga och det gäller att hitta det sätt som passar en själv bäst.

En sak att tänka på när du ska börja utöva yoga är vilka kläder du ska använda. Yogakläderna bör vara mjuka och bekväma. En del föredrar löst sittande byxor med en mjuk tröja till. Andra trivs bättre i tightare plagg. Du kan använda vanliga träningstights och träningströja om du gillar det. På aimn.com/se/ hittar du ett stort utbud av träningskläder.

En del föredrar att utöva yoga i grupp, ledd av en utbildad yogainstruktör. Att träna tillsammans med andra kan vara ett sätt att hålla motivationen uppe. Det finns också de som tycker bättre om att träna ensamma. Några fördelar med att utöva yoga hemma är att du inte behöver ta dig någonstans och att du själv kan välja hur du lägger upp ditt yogapass. Som nybörjare kan det vara svårt att fokusera på de olika yogaställningarna och då kan det vara bra med kortare pass om tio minuter. När du utövar yoga hemma kan du ta hjälp av YouTube, där hittar du många yogapass. Det finns också böcker innehållande program som du kan följa, eller så kan du välja att själv komponera ditt pass utifrån olika yogapositioner som du hittar på nätet och i böcker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *