Yoga i naturen

Yoga i naturen

På yogaskolor i yogans hemland Indien är det vanligt att träna utomhus på terrasser och tak med atmosfärens alla ljud och dofter runtomkring sig. Yoga i naturen är verkligen en helhetsupplevelse och något som varje person borde pröva. Gå ut i skogen eller gör om din egen terrass till en mysig yogahörna så att du kan utföra solhälsningen i dess rätta element.

Det är egentligen ingen större skillnad mellan att yoga inomhus och att yoga i naturen. Rörelserna och fokuset är densamma, men den stora skillnaden ligger i den friska luften och meditativa omgivningen. När man yogar utomhus kan man verkligen känna att man blir ett med naturen. Det adderar verkligen något extra att känna solen mot huden samt berg och små barr mot händer och fötter. En plan och skyddad berghäll är en bra plats för att börja yoga utomhus. För att kunna utföra liggande och sittande asanas bekvämare är det en god idé att ta med en yogamatta. Ta också med en flaska vatten och något varmt så att du inte fryser.

Ibland kan det vara långt till närmsta skog och då kan det vara minst lika trevligt att utföra yoga på en balkong, uteplats eller i trädgården. Här kan du jobba mer med inredningsdetaljer för att få den rätta känslan. En matta i bomull liknande traditionella yogamattor ger ett mjukt underlag och kan behållas kvar även när träningen är slut. Inred också med rökelsehållare samt utebelysning med solceller för att få en fin stämning. För att skydda mot insyn kan du sätta upp spaljéer med växter och liknande. Att yoga utomhus på terrassen är en utmärkt start på dagen och det är dessutom trevligt att få frisk luft och lite sol.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *