Yoga som livsstil och vikten av kosttillskott

Yoga som livsstil och vikten av kosttillskott

Många har någon gång provat yoga, men ser det mer som en träningsform än vad det faktiskt är, en hel livsstil. Det finns dock mycket att vinna på att omfamna yogan som just det, ett sätt att leva.

En del av den yogiska filosofin går ut på att omfamna livet och njuta av det. Det gör man till exempel genom att ta väl hand om sin kropp i vardagen. Det kan vara att du ger dig själv tid för träning och meditation samt äter rätt. En viktig del är också att tillföra kroppen det den behöver. Det kan du göra genom att äta rätt kost och ta kosttillskott. Om du väljer att äta tillskott är det viktigt att du väljer en bra tillverkare, till exempel Great earth som har många olika tillskott av hög kvalitet för alla behov. I Sverige behöver till exempel de flesta äta D-vitamin under vinterhalvåret eftersom mörkret gör att vi lätt får brist på just D-vitamin. Läs vidare för att ta reda på hur du infogar den yogiska livsstilen i ditt liv.

Se din kropp som ditt tempel

Handlar yogisk livsstil om att yoga hela dagarna och inte utöva några andra sporter? Nej, absolut inte. Enligt yogan ska du göra det du mår bra av. Här kan du läsa om hur det kan se ut när yoga framgångsrikt blandas med friidrott. En annan central del i yogan är fokuset på andning. Att andas rätt är något som påverkar vår vardag mer än vad man kan tro.

Yoga hjälper mot utmattning

Utmattning är ett stort folkhälsoproblem idag. Speciellt kvinnor tycks drabbas extra hårt. Utmattning uppkommer ju när vi har mer att göra än vad kropp och hjärna klarar av. Eftersom den yogiska livsstilen handlar om att andas, slappna av och ge kroppen rätt näring är den ett effektivt vapen i kampen mot utmattning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *