Vad är yoga?

Vad är yoga?

De allra flesta har någon gång hört talats om yoga. Kanske har du till och med testat på yoga någon gång, älskat det, hatat det eller inte tyckt något särskilt om det. Faktum är dock att yoga är en urgammal teknik och det är viktigt att man kommer ihåg att yoga inte bara är motion utan även meditation, många går till och med så långt att de påstår att yoga är en livsstil. Många beskriver yoga som ett sätt att förena kropp och sinne och om du ofta är stressad, omotiverad eller känner dig ur balans kan yoga hjälpa dig att leva ett mer balanserat liv igen.

Alla kan ha nytta av yoga, detta gäller oavsett om du är nybörjare eller proffs. Du kommer att märka fördelarna redan efter ett par dagar när du har börjat med yoga och oavsett din fysiska förmåga så kan passen anpassas efter dig så att du kan bygga upp din fysiska styrka. Detta sker gradvis samtidigt som du ökar din flexibilitet. Yoga passar utmärkt som rehabilitering efter skador och kan hjälpa dig att inte bara bygga upp din fysiska styrka igen. Det kan även hjälpa dig att få en bättre hälsa genom livet. De som regelbundet utför yoga har bland annat bättre immunförsvar och matsmältning än de som inte gör yoga. Det finns otroligt många former av yoga vilket gör att man utan problem kan hitta en gren som passar. Dessutom kan Yoga utföras i ett tempo som passar din kondition. En del utför yoga med vikter medan andra endast använder den egna kroppen som redskap. I början kan det vara bra att gå på en kurs för att lära sig hur man rör kroppen och hur man andas inom yoga men det finns många som aldrig har gått på ett enda yogapass utan endast utför yoga i hemmet.

Bland det bästa med yoga är att du kan träna vart du än befinner dig, det krävs knappt någon förberedelse alls och faktum är att du inte heller behöver en yogamatta, många föredrar att använda sig av en matta i och med att man får ett mjukare underlag för vissa övningar. Detta är dock inte ett krav utan du kan utan problem utföra yoga vart du än befinner dig. Oftast utför man yoga barfota vilket innebär att du inte heller behöver ett par träningsskor. Det enda du behöver är kläder som du känner dig bekväm i och kan röra dig fritt i. Därefter behöver du ett par yogaövningar, om du inte är intresserad av att gå en kurs kan du börja med att söka efter positioner på internet, titta på tutorial eller köpa en bok om yoga. Detta är oftast alldeles tillräckligt för att komma igång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *