Inred din yogaoas med växter

Inred din yogaoas med växter

Yoga är fantastiskt på väldigt många sätt, men en av de främsta fördelarna är att du kan utöva det i stort sett var som helst. Inomhus, utomhus, i parken, i vardagsrummet, på gymmet, i barnrummet, i skogen – du väljer. Det är en oerhört flexibel träningsform och något som passar alla åldrar, kroppar och fysiska förmåga. Kan du dessutom skapa dig en egen liten oas där du utför det mesta av din yoga så kommer välbefinnandet att sprida sig ännu mer inom dig.

Skapa med känsla

Vill du skapa en plats som är helt hängiven åt din yoga så är det allra bäst att hitta den plats som tilltalar dig mest i ditt hem. Det behöver dock inte vara ett särskilt stort utrymme som krävs; så länge du får plats med din yogamatta och lite till så har du vad du behöver. Något som kommer vara avgörande för hur ombonad och fräsch din yogaoas känns är om du har växter där eller inte. På en mindre plats kan det räcka långt med en krukväxt på golvet eller i ett fönster, men har du plats är en större växt med härliga gröna blad att föredra. Ett flertal växter är fantastiska luftrenare och de ger en fräschhet och atmosfär som är svårslagen. Titta gärna igenom det härliga utbudet hos wexthuset.com som kan ge mängder av både inspiration och motivation till att skapa din egen plats för yoga. Finns ett ljusinsläpp som ett fönster eller en balkongdörr i närheten blir din plats både vackrare och mer tilldragande att spendera tid på. Dekorera din lilla oas med något du tycker är vackert och som ger dig energi. Du kan även lägga ut en filt eller två både för yoga och att värma dig.

Prunkande grönska gynnar din hälsa

Att skapa en egen liten ”retreat” dit du kan gå för att yoga, meditera och bara vara för dig själv en stund är välgörande både för kropp och själ. Det blir en plats bara för dig där du kan koppla av och låta eventuell stress sjunka undan. Att smycka din oas med gröna växter är bra även för detta ändamål; de är lugnande och avslappnande, och forskning visar att färgen grönt dämpar oro. På detta sätt blir din oas välgörande på fler plan än ”bara” genom yoga. Du får en plats som genomgående gynnar din hälsa inifrån och ut, och du kommer därifrån uppiggad, avslappnad, vitaliserad och full med energi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *