Träna yoga efter bröstkirurgi

Träna yoga efter bröstkirurgi

För dig som väljer någon form av bröstkirurgi kan det ta tid att komma tillbaka till träning i full skala. För att börja sakta och vänja kroppen vid olika typer av rörelser igen kan yoga vara en bra start.

Anpassningsbar yoga

Något av det mest positiva med yoga är att det finns flera olika varianter och varje variant går att anpassa till din situation och hur mycket du kan röra dig. Efter att ha genomgått någon form av bröstoperation är det viktigt att du alltid rådfrågar din läkare om vilken typ av träning som passar för just dig tiden efter ingreppet, men yoga är ofta en bra start. Får du operationen utförd på Akademikliniken kan du vara säker på att allt genomförs tryggt och säkert och du kan luta dig mot läkarnas erfarenhet och kunskaper, och deras råd om träning. Då yoga är en väldigt mjuk form av träning är den ofta rekommenderad efter olika typer av ingrepp, och då de flesta rörelser kan modifieras till enklare varianter kan du hela tiden anpassa träningen efter det du klarar av. En av grunderna i yoga är andningen, vilket också kan hjälpa med läkning och ditt allmänna välmående, precis som det faktum att du arbetar med energier och kroppens qi, livskraft.

Lätt utföra hemma

Har du inte provat på yoga innan kan en operation vara det som får dig att testa den här träningsformen, och chansen är stor att du kommer älska den om du bara ger den en chans. Den är enkel att utföra hemma och vill du kan du skapa en liten yogahörna med mjukt ljus, någon växt och så plats för din yogamatta och eventuella tillbehör. På Youtube finns mängder med videor för nybörjare, så det är bara att leta upp en lärare som tilltalar dig och sedan sätta igång. Innan du vet ordet av mår både kropp och sinne bättre, och rörelserna blir smidigare trots operationen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *