Med fokus på andningen

Med fokus på andningen

Våra kroppar är beroende av syre för att fungera, trots det tänker vi inte på hur vi andas. Att andas är en reflex som kroppen sköter själv men vi kan medvetet se till att våra kroppar får mer luft och om vi skapar en vana av detta kommer vi att ha mer energi överlag. Du kan medvetet ändra hur du andas för att ge din kropp maximalt med syre, när du har skapat en vana av att andas på rätt sätt kommer du naturligt att fortsätta med detta utan att du behöver tänka på det.

Först och främst bör medveten andning börja i näsan. Du bör både andas ut och in genom näsan då detta gör att luften värms upp och dessutom filtreras från partiklar som kan vara skadliga för oss, den varma luften som lämnar oss håller dessutom näsan varm och återfuktad. Det är viktigt att du är medveten om att djupa andetag och stora andetag inte är samma sak. Ett djupt andetag tillåter luften att komma ner till de djupaste delarna av lungorna. Slappna av med magen och låt denna vidgas när du andas för att diafragman ska ha rum att vidga sig och ta tillvara på den viktiga luften.

Tänk på hur du andas. Du bör ta omkring 8 till 12 andetag per minut, det är dock vanligt att man tar upp till 25 andetag per minut vilket inte är bra på kroppen. Om du andas för snabbt kan detta tyda på att du är stressad och du kan bli mer harmonisk genom att börja tänka på hur du andas och ta djupare och långsammare andetag. Det är dessutom viktigt att man andas rytmiskt. Många människor slutar att andas rytmiskt när de koncentrerar sig, tänk på hur du andas nästa gång du skickar ett sms.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *