Vinyasa flow yoga

Vinyasa flow yoga

Vinyasa yoga kallas ofta för flow yoga i på grund av hur enkelt de olika positionerna flyter samman under en yogapass. Detta är en av de mest populära alternativa formerna av yoga och många yogaformer möts i vinyasa. I Vinyasa så vilar man inte mellan de olika positionerna utan istället väver man dem samman, dessutom är varje position synkroniserade med din andning, Andningen är mycket viktig i denna form av yoga och tillåter dig att fullständigt fokusera på det du gör. Denna yogaform är därför perfekt när du vill komma på andra tankar, eller rättare sagt inte tänka alls under en timme eller två. Varje rörelse som du gör i Vinyasa utförs tillsammans med en inandning eller en utandning. Det som gör vinyasa så unikt är att formen kan se väldigt olik ut beroende på vilken yogalärare som du har och ingen klass är den andra lik.

Ordet vinyasa betyder faktiskt andningssynkroniserad rörelse och det är viktigt att komma ihåg att om du inte gillar en vinyasaklass finns det många andra som du kan tänkas gilla. En del håller nämligen andningen i fokus, andra fokuserar på rörelse medan en tredje kurs exempelvis kan ha fokus på spiritualitet. En del klasser är dessutom mycket mer intensiva än andra och man kan även utföra vinyasa flow yoga på egen hand.

Det man ska komma ihåg är att vinyasa är en mer krävande form av yoga och därför passar den bra för de som vill ha ett mer utmanande yogapass, dessutom är vinyasa omväxlande och om du vill få upp värmen i kroppen samtidigt som du stärker dina muskler och ökar din flexibilitet kan detta vara rätt yogaform för dig. Man ser dessutom till att rensa ut kroppen på gifter och slaggprodukter när man utför denna form och du kommer även att stärka din mentalitet. Utöver detta är det även ett mycket bra träningspass.

Du kan komma igång med vinyasayoga på egen hand genom att exempelvis titta på tutorials online, detta är en bra start. Det finns dessutom många böcker som är fokuserade på denna typ av yogaform och mängder med kurser som du kan ta för att lära dig hur man utför vinyasa på egen hand. Du behöver endast din kropp som redskap när du utför denna yoga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *