Antigravity® Yoga Fitness är ett koncept som utvecklats av gymnasten, yogin och dansaren Christopher Harrison som även grundat performance gruppen Antigravity® och varit med och grundat Cirque de Soleil. Träningsformen blandar traditionella yogaposer med pilates, dans, gymnastik och luftakrobatik och ett pass innehåller styrkeövningar, stretch, balansövningar, meditation och en hel del skratt. När du kommer ut från en klass kommer du inte bara att känna dig lättare rent fysiskt utan även lättare till sinnet.

 

Passet utförs i en slags tygtrapets, eller yogahammock  som den kallas, som även kan dras ut till en hängmatta. Anledningen till att vi använder tygtrapetsen som stöd eller hänger i luften i den är inte bara för att det är roligt. Antigravity® Yoga Fitness har många andra fördelar. Många yogaposer kan vara svåra att komma in i eller svåra att hålla balansen i. Tygtrapetsen stödjer oss  i poserna och gör att vi enkelt kan korrigera oss själva.

 

Traditionell träning som utförs på marken har många hälsofördelar, men den kan också slita på våra leder och diskar. Gravitationen drar oss neråt och gör så att vår ryggrad trycks ihop. Inversioner såsom bryggor, skulderstående etcetera hjälper till att skifta det här trycket som uppstår och ofta orsakar ryggsmärtor eller till och med diskbråck. Traditionell yoga och pilates gör att vi sträcker ut ryggraden och minskar det här trycket, men den här effekten förstärks ytterligare när kroppen helt lyfts upp från marken.

 

I stället för att jobba mot gravitationen så jobbar vi med den och låter tyngdkraften göra jobbet. Vi hänger upp och ned i hammocken och låter vår egen kroppstyngd sträcka ut kotorna. Genom att göra övningarna i luften blir det inget tryck alls på kotorna. Antigravity fitness är därför väldigt skonsam och bra träning vid ryggproblem.

 

Andra fördelar med Antigravity® Yoga Fitness: 

  

- Ökad smidighet

- Förbättrad bålstabilitet 

- Ökad muskelmassa i hela kroppen

- Ökad kroppskontroll och balans 

- Ökad självkänsla när vi tar oss an nya poser som vid första anblicken kanske såg omöjliga ut

- Ett pass gör oss 0,5-3 cm längre eftersom ryggraden sträcks ut

- Ökad medvetenhet

- Många upplever att Antigravity Fitness förbättrar den kreativa förmågan

- Fördröjer åldrandet. Som vi alla vet påverkar tyngdkraften vårt åldrande. När vi trotsar tyngdlagen borde det ju rimligtvis även fördröja åldrandet! Något vi kan garantera är att du kommer att känna dig som ett barn igen när du hänger i hammocken

- Ger grace

-Vi skapar något vackert samtidigt som vi tränar. Du kommer dessutom att få bättre hållning om du tränar  Antrigravity regelbundet.